Търсене

Разширено търсене

Възглавница Алба

[Spel-Alba]
48.00лв.

Опции: Kрайната цена на продукта се получава, като към стойността му се добавя стойността на избраните опции.

Цветове:

'

ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СЕДЕНЕ "АЛБА"

Възглавницата за седене Алба е с формата на полумесец, ниска отпред и висока отзад. Проектирана е така, че да повдига седалищните кости и да наклонява таза напред, за да може гръбнака да заеме естествената си S-образна извивка. Възглавницата е пълна с органик обвивки от спелта, обработени с натурален каучук по специална технология. Oбвивките позволяват постоянна циркулация на въздух във възглавницата и възпрепятстват развитието на акари.

ТЕХНОЛОГИЯ
 
За пълнежа се използват внимателно селектирани обвивки от органик спелта и просо– предварително се отстраняват по-дребните обвивки и примесите от други растителни видове. След селекцията обвивките на спелтата се потапят в течност, получена от натурален каучук. Течността се просмуква в обвивките без да ги запечатва и без да образува различимо ‘гумено’ покритие. Обвивките остават пропускливи и дишащи.
 
След каучуковата баня обвивките се нагряват до 80 градуса за няколко часа, докато изсъхнат. По този начин се дезинфекцират и отстраняват всякакви възможни следи от насекоми, спори и микроорганизми.
 
Каучуковата баня придава на обвивките изключителна стабилност и издръжливост. Обвивките не се разтрошават и не образуват фина прах. Това ги прави неблагоприятна среда за развитие на акари.
 
Каучуковата баня увеличава живота на възглавниците, пълни с обвивки на спелта – пълнежът трябва да се сменя на интервал от 3 – 5 години в зависимост от желанието на собственика.
 
Обвивките спелта, използвани за възглавниците идват от Германия и Австрия, а каучукът от екологично чисти плантации в Южна Индия и Шри Ланка при условията на Fair Trade. 

Възглавница ‘Алба’:
- се намества по формата на тялото;
- разпределя балансирано тежестта на тялото;
- не запарва
- височината й може се променя според индивидуалните предпочитания.

Препоръчва се пълнежа да се сменя веднъж на 3-5 години.

Калъфка: 100% памук
Пълнеж: био обвивки спелта 
Размери: 45cm х 12cm

'
Произведено от:
Спелта


ЗАБЕЛЕЖКА: Nani.BG си запазва правото да променя цените и описанието на представените продукти без предизвестие. Изображенията са илюстративни, описващи общите характеристики на продуктите и насочващи кой от тях е добре да потърсите и е възможно да не съвпадат с цвета и/или вид и размер на стоката. В описанието е възможно да има допуснати неточности.
Моля, обърнете внимание, че цветовете на вашия монитор могат да се различават от оригиналните цветове.