Търсене

Разширено търсене
Новини Сортировка по цена
 
box_bg_l.gif.
Време ли е за смяна на матрака?   Дата: 11 август 2014 г.
Накратко:
Трябва ли да смените матрака?

Съдържание:
Untitled Document

Време ли е за смяна на матрака?


Трябва ли да смените матрака или с други думи – кога за последен път се събудихте бодри? Помните ли последната нощ, в която се събудихте в позата, в която заспахте? Статистиката на здравните институти показва, че около 19% от населението често страда от проблеми в съня.


Същата статистика показва, че въпреки убеждението на 73% от населението, че матракът е важен за съня, около 33% спят на поне 8-годишен матрак. Истината е, че проблемите със съня могат да бъдат решени просто чрез смяна на стария матрак.


Проучване на Университета в Оклахома показва, че нов матрак носи на притежателя си значителни подобрения в съня, включващи:  • 70.8% повече комфорт

  • 62.0% по-качествен сън

  • 53.3% по-малко болка в гърба

  • 50.7% по-малко схванатост


в сравнение със спане на матрак, който е на повече от 5 години.
Кога е време да сменим стария матрак? Ето няколко знака, че е време да предприемете тази стъпка:


Матракът ви изглежда като ветеран от войната – Един матрак трябва да е като дъска за шахмат – абсолютно плосък и равен. Всякакви издатини и вдлъбнатини по матрака са сигнал, че той не предлага нужната опора при сън. Ако обаче вашият е с релефа на улицата пред блока, то със сигурност е дошло време да бъде сменен. Също така, понякога матракът се износва прекомерно от едната страна или пък в центъра. Ако се събуждате върху партньора си или пък на пода, значи неговият час е настъпил.


Събуждате се сутрин като след корида – Ако се събуждате сутрин по-уморени отколкото когато сте си легнали, вероятната причина затова е остарелият матрак. Удобното легло трябва да се отлива по извивките на тялото, да е комфортно и да отпочивате в него. Когато обаче ставате с мъка, а кафето се превърне в най-добрият ви приятел, значи вашият стар познайник матракът, трябва да си ходи.


Получавате странни сърбежи – Старите матраци, освен друго, са развъдник на прах и бактерии. Износената материя може да причини множество алергии. Затова, ако напоследък получавате странни червенини и ви сърби без видима причина, помислете дали не трябва да смените матрака, пък и защо не да заложите на хипоалергенен матрак такъв.


Матракът ви става пълнолетен – Много хора не съзнават, че дори гаранцията на матрака да е 20 години, това не означава, че той ще ни е еднакво удобен след толкова употреба. През годините, тялото ни се променя, а и нашите нужди и усещания – също. Възможно е и самият матрак да се износи или да загуби комфорта и опората си. Не е нужно да изчакате момента, в който ще изпаднете от леглото, ще се събудите грохнали или ще получите алергия. След около 8-10 години активна употреба, е време да се оглеждате за смяна.


Източник: http://magniflex.bg/blog/vreme-za-smjna-na-matraka/

Статистика:
Прегледа:17553
Коментари: 0
box_bg_r.gif.
Напиши отзив Продължи