Търсене

Разширено търсене
Новини Сортировка по цена
 
box_bg_l.gif.
Олекотени завивки от Камилската вълна   Дата: 13 октомври 2014 г.
Накратко:


Съдържание:

Камилската вълна притежава уникални свойства. Тя е издръжлива поради уникалната си структура. Влакната на камилската вълна са кухи. Ето защо тя има топлоизолационни свойства.

За разлика от другите видове вълна, камилската вълна притежава противоалергични свойства и не допуска наелектризиране. Камилската вълна съдържа ланолин, който има и терапевтичен ефект.

Вълната е водещ материал в производството на обувки за зимата. Тя предпазва краката от студ или горещина, хигроскопична е и дишаща. Тя не се зацапва и е издръжлива. Притежава лечебни, а така също превантивни и козметични свойства.

Камилската вълна съдържа ланолин, който се абсорбира от кожата и придава терапевтичен ефект. Тя перфектно премахва статичното електричество, отблъсква праха и ви предпазва от влиянието на електромагнитните полета. В много литературни творби са описани вълшебните свойства на камилската вълна, като се препоръчва на пациентите да поставят парче от вълната до чувствителна точка на тялото. Камилската вълна има затоплящи свойства, които разширяват кръвоносните съдове, засилват микроциркулацията на кръвта, активират метаболизма и намаляват вредните процеси в тъканите. Камилската вълна ще ви помогне да получите облекчение от неврит, невралгия, остеохондроза, артритни и ревматични болки.

Топлината на вълната е терапевтична. Камилската вълна е хигроскопична, което се дължи на структурата на влакната, позволяващи въздушно провеждане. Тя предотвратява абсорбирането на опасни вещества, изтръпването, масажира кожата и подобрява кръвообращението.

Традиционните руски валенки са ръчно изработени от гъстата, дълга вълна на камилите, живеещи в Монголия и Хималаи, което запазва краката топли и сухи. Благодарение на тези свойства камилската вълна се счита за една от най-скъпите.

Терапевтичните свойства на камилската вълна са известни по цял свят и са широко използвани в Казахстан и Средна Азия. В народната медицина има много методи за профилактика и лечение на периферната нервна система, използващи камилска вълна, а уникалните и свойства са несравними. Камилската вълна се състои от груб косъм и мек подкосъмен пух. Тя е хигроскопична, което се дължи на кухата структура на влакното. Вълната предпазва краката от преохлаждане през зимата и от топлината в горещото време. Тя е лека и издръжлива. Смята се, че е най-добрият материал за обувки и подобряване на дрехите. Дрехите за астронавти и моряци са направени именно от камилска вълна.

Продукти изработени от камилска вълна:
Олекотени завивки от камилска вълна



Статистика:
Прегледа:47941
Коментари: 0
box_bg_r.gif.
Напиши отзив Продължи