Търсене

Разширено търсене
Новини Сортировка по цена
 
box_bg_l.gif.
Какъв модел Латексов матрак да избера?   Дата: 15 април 2023 г.
Накратко:


Съдържание:


Какъв модел Латексов матрак да избера?


Когато става въпрос за избор на матрак, има два основни типа, основани на функционалността. Първият тип е еднолицев, който е подходящ за тези, които искат да избегнат закупуването на отделен матрак и рамка. Той е идеален и за тези, които искат матрак с повдигащ механизъм. Важно е обаче да се отбележи, че механизмът за повдигане трябва да се прикрепи към матрака, преди да се прикрепи към рамката на леглото. От друга страна, вторият тип е двулицев, който се препоръчва за легла, които вече имат рамка или решетка. Предимствата на двулицевия матрак включват възможност за сваляне на калъфа, възможност за обръщане за по-дълъг живот, възможност за ремонт на рамката и по-голяма гаранция.


Според това съдържание има различни видове латексови матраци, включително моделите: латексов Матрак Стандарт, Матрак от пенолатекс Лукс, Топ матрак латекс, Матрак Лукс BLACK LABEL, Матрак Air Air. Тези матраци са известни със своята еластичност, комфорт и лесно транспортиране, тъй като могат да се сгъват и навиват. Моделът Air Air е особено добре проветрим и подходящ за легла с шарнирни рамки. Моделите ЛАТЕКС Кокос Стандарт, които включват кокосови вложки за допълнителна твърдост и дишане, не могат да се сгъват. Моделите матраци Меморилатекс Лукс и Меморилатекс Голд са снабдени с допълнителен слой мемори латекс, който се приспособява към извивките на тялото и бавно възвръща формата си след прилагане на натиск, който води до усещане за потъване. В тази категория се откриват Матрак латекс Корал, които се състоят от сърцевина от хомогенизирани и вулканизирани частици пенолатекс.


Какъв размер и височина да избера?


Когато купувате ново легло, е важно да имате предвид, че матракът трябва да е с 20 см по-дълъг от този на човека, който ще използвате, за да осигурите комфорт. Ако се подменя само матракът, е важно да се измери вътрешният размер на рамката на леглото. Добре е също така да се обмисли възможността за поставяне на чаршаф, особено при матраци с единичен размер. Изборът на стандартни размери е силно препоръчителен, тъй като тези продукти винаги са лесно достъпни, с по-добро качество и често са по-достъпни поради лесното им производство.


Изборът на височината на матрака може да се окаже трудно решение, тъй като за оптимален комфорт той трябва да отговаря на височината на таблата. Освен това трябва да се вземе предвид личното тегло на потребителя, тъй като колкото по-голямо е то, толкова по-високо трябва да бъде матракът. За тези, които използват латексов матрак, 16-сантиметров матрак със средна твърдост е подходящ за хора с тегло 60-70 kg, докато 18-сантиметрова височина се препоръчва за хора с тегло 80-90 kg, 20-сантиметрова височина е подходяща за хора с тегло 100-110 кг. За тези с по-високо тегло се препоръчва по-твърд матрак, а нестандартните решения за височината на матрака се предлагат без ограничения.


Степента на твърдост на матрак е субективна и се определя от индивидуалните предпочитания и комфорт. Нашите продукти се предлагат в три варианта на твърдост: "M" за среден мек, "F" за твърд и "Super F" за супер твърд. В сравнение с полиуретана и пружината латексът по принцип е по-мек, затова е важно да вземете този предвид, когато изберете матрак без възможност да го изпробвате първо. Освен това теглото на човека, което използва матрака, също може да повлияе на желаното ниво на твърдост. За хората с тегло над 100 kg се препоръчва да изберат по-висока твърдост, за да се гарантира както комфортът, така и дълготрайността на матрак.


Каква твърдост да избера?Изборът на твърдост на матрак е субективен въпрос, който зависи от индивидуалните предпочитания и състоянието на комфорт. Нашата компания предлага три нива на твърдост, а именно "M" за средно мек, "F" за твърд и "Super F" за супер твърд. Струва си да се отбележи, че при равни други условия латексът винаги е по-мек от полиуретана и пружината. В случай че нямате възможност да тествате матрак, тази информация може да ви бъде полезна. Освен това теглото на потребителя също е важен фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на твърдост. Препоръчваме ви на лице с тегло над 90 kg, за да изберем по-високо ниво на твърдост както за целите на комфорта, така и за целите на издръжливостта.Статистика:
Прегледа:5815
Коментари: 0
box_bg_r.gif.
Напиши отзив Продължи